divendres, 27 de febrer del 2015

HABITACIÓ INFANTIL /JUVENIL




 
Una habitació infantil ha de ser un espai  polivalent on poder  descansar, jugar  i també estudiar, depenent de l’edat del nen.  El mobiliari es pot adquirir quan el nen té uns 3 anys i pot servir fins ben entrada l’adolescència.

Aquest espai  haurà de gaudir d’un bon disseny per tal de fer compatibles totes les activitats que s’hi duran a terme, sense interferir entre elles.

Tindrem en compte l’espai del que disposem per tal d’optimitzar-lo. Si l’habitació és rectangular i l’espai no és gaire gran la disposició del mobiliari en forma d’ela  aportarà un espai per jugar, tant necessari quan el nen és petit. Si la planta és quadrada i l’espai és gran et dóna la possibilitat de jugar amb el centre per posar el llit, per exemple, i reservar pels jocs una cantonada lluminosa. De fet hi ha moltes possibilitats, només es tracta de trobar la més adient per cada cas.

El mobiliari que necessitem serà:

Armari, llit niu o compacte, preveient que en un futur vindran convidats per compartir rialles i jocs.  Aquesta preciosa paraula Compartir cal potenciar-la des de ben petits. Calaixos contenidors per tal d’organitzar tant les joguines, com sabates com robes. Prestatgeries, per a llibres i objectes decoratius.L’ escriptori i la cadira posaran fi als mobles necessaris.

Els colors més adients seran colors relaxants amb tocs energètics i lluminosos. Per donar color podem triar color al mobiliari o bé posar mobiliari de color neutre, donant-li color a la paret  i/o als tèxtils. Aquesta última opció allargarà la vida del mobiliari.

Es poden explicar moltes més coses sobre les habitacions infantils/juvenils: il·luminació, vinils i decoració... que anirem tractant en properes entrades.
 

 
 

1 comentari:

  1. Bons consells que contribueixen a fer la vida fàcil en una etapa fonamental del nostre desenvolupament personal.

    ResponElimina