divendres, 6 de març del 2015

Falsos sostres



Sovint,  quan ens plantegem com ha de ser una estança i que ha de contenir pensem en els plans de terra i de les parets, però oblidem que una habitació també té sostre i que ens pot donar molt de joc per la creació i el disseny de l’espai, creant una interacció amb el conjunt de l’estança.


El fals sostre no és un element innovador, fa una bona colla d’anys que s’utilitzen. En trobem,  per exemple a la Pedrera, amb relleus i corbes que interaccionen i integren les columnes en un sostre amb ondulacions,  que recorden les ones del mar i que continuen amb el  discurs que es crea a la façana. Aquests falsos sostres estaven fets amb uns materials molt més rudimentaris (canyís, corda i guix), que els que trobem a l’actualitat.
Durant tot aquest temps, el fals sostre ha servit per amagar les instal·lacions, que ens passen pel sostre, com les d’evacuació de fums, l’aigua i l’electricitat. És un element que ens permet encastar-hi la il·luminació i fer que ens quedi totalment integrada en el sostre, amagant-ne els mecanismes.
Els cels rasos ens ajuden a insonoritzar els espais i a que l’estada en una habitació tingui una sonoritat més agradable.
En el mercat actual tenim des de sostres plans, als increïbles sostres de tela tensada de Barrisol, que aconsegueixen mitjançant la tensió de la tela i l’escalfor, formes i il·luminacions que d’altra manera serien impossibles d’aconseguir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada