divendres, 4 de setembre del 2015

La volta catalana


Hi ha un element de construcció típicament català que va ser revoloucionari per la seva facilitat constructiva, lleugeresa, rapidesa amb la que es construeix i sobretot, per la seva gran resistència, que va travessar fronteres i que amb les restauracions que s'estan portant a terme a en aquests moments, torna a estar d'actualitat en els nostres interiors: la volta catalana.


Es tracta d'un sistema constructiu en que s'utilitzen tres materials, el guix, el morter i el maó pla. Es crea una primera capa amb maó fi o rajola i s'uneix amb guix. A continuació, s'afegeix una altra capa de maó fi o rajola, aquesta vegada unit amb morter de ciment, d'aquesta manera es crea una estructura lleugera i molt resistent amb un temps de construcció molt ràpid.

Actualment, les restauracions estan en alça i s'estan recuperant aquestes voltes tan característiques de les nostres construccions per combinar-les amb espais actuals i amb materials totalment moderns. En molts casos aquest element es trobava amagat darrere d'un fals sostre de canyís que al ser retirat deixa veure l'estructura de volta catalana.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada